Podeli vest

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu završeno je saslušanje oca V.K. (48) čiji je sin K.K. (13) u sredu u školi Vladislav Ribnikar ubio devet i ranio osam ljudi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

sud
Foto: Pixabay

Advokat Ana Selak rekla je danas da je za krivično delo protiv opšte sigurnosti za koje se tereti otac maloletnog K.K. zaprećena kazna zatvora do osam godina i dodala da ipak nije uverena da će tužilaštvo dokazati da je učinjeno to krivično delo.

Selak je za Tanjug navela da iako je otac dečaka K.K. koji je u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar usmrtio osmoro učenika i radnika obezbeđenja, a povredio šest učenika i nastavnicu istorije na nedozvoljen način držao oružje, nije sigurna da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret.

Istakla je da ocu maloletnog dečaka može da se stavi na teret krivično delo zanemarivanje maloletnog deteta gde je zaprećena kazna do tri godine i ukazala da na zapadu postoji krivično delo za svakoga ko doprinese maloletnom licu da počini krivično delo.

“Odgovornost može da se nađe kod roditelja, bake i deke ako su ga čuvali i bilo koga ko doprinese da maloletno dete izvrši krivično delo”, rekla je Selak.

Na pitanje da li postoji mogućnost da je maloletni K.K. bio svestan da neće krivično odgovarati s obzirom na to da nije napunio 14 godina i da je planirao zločin, Selak je objasnila da postoji ta mogućnost, kao i da je to delo učinjeno sa umišljajem.

“On i da je punoletni učinilac dela to je umišljaj direktno, to bi mu i bila otežavajuća okolnost”, rekla je Selak. Odgovarajući na pitanje koja kazna je moguća za maloletnog K.K, Selak je objasnila da za njega nema represivne kazne, te da se njime bave institucije socijalne zaštite.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: