Podeli vest

Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i izbornog testa, koji obuhvata zadatke iz istorije, geografije, biologije, fizike i hemije za pripremu osmaka za završni ispit biće u prodaji od 24. januara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pixabay

Zbirke su na srpskom i jezicima nacionalnih manjina, a izdanja iz matematike i srpskog, odnosno maternjeg jezika sadrže po 450 zadataka, dok kombinovana zbirka iz pet izbornih predmeta sadrži po 120 zadatka po predmetu, raspoređenih na osnovni, srednji i napredni nivo.


Zbirke su zajedničko izdanje Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Prosvetnog pregleda, a na kraju publikacija nalaze se rešenja.


Osnovni zadatak zbirki je da đacima približe model zadataka koji će se naći na završnom ispitu u junu i da im omoguće da samostalno vežbaju i proveravaju znanje, saopšteno je iz Prosvetnog pregleda.


Ukoliko osmaci budu marljivo vežbali, zbirke im mogu garantovati uspeh na maloj maturi, jer je u izradi zadataka učestvovalo oko stotinu nastavnika iz osnovnih i srednjih škola i sa fakulteta, čime je, navode priređivači publikacija, “osiguran kvalitet u svim traženim elementima”.


Njihovo iskustvo obezbeđuje da zadaci budu u skladu s nastavnom praksom, obrazovnim standardima i željama za dalje školovanje.
To ove zbirke izdvaja na tržištu, kao i činjenica da su recenzenti zadataka i zbirki ugledni stručnjaci u svojim oblastima, što je još jedna potvrda kvaliteta ovih izdanja, rekli su u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, navodi se u saopštenju Prosvetnog pregleda.

Sve publikacije mogu da se kupe u knjižari “Prosvetnog pregleda” u Beogradu, knjižarama “Službenog glasnika””, Zavoda za udžbenike i drugim knjižarama širom Srbije.


Sve tri zbirke zajedno koštaju 1600 dinara. Pojedinačno, cena zbirke za srpski ili maternji jezik je 600 dinara, dok zbirka za matematiku i kombinovana zbirka koštaju po 500 dinara. Za one koji žele da vežbaju zadatke i van ovih zbirki, u prodaji je i publikacija sa testovima sa završnih ispita prethodnih godina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: