Podeli vest

Agencija za registraciju preduzeća tzv. Kosova (ARBK) poništila je 15 sertifikata o registraciji privrednih subjekata, koji su sadržali, kako oni tvrde, ”neustavni sadržaj”, a među njima je i podružnica Telekoma Srbije na KiM, MTS d.o.o, saopštilo je Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine privremenih prištinskih institucija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

priština
Foto: Shutterstock

U saopštenju Ministarstva se navodi da je 15 privrednih društava kojima su oduzeti sertifikati prezentovalo sadržaj kao što su ”Peć, Republika Srbija”, “Priština, Srbija”, “Đakovica, Republika Srbija”, “Kosovska Mitrovica, Republika Srbija”, “Gnjilane, Srbija”, i slično, što, navodno, predstavlja neustavan sadržaj.

Ranije je direktor Telekoma Vladimir Lučić rekao da će MTS, uprkos odluci prištinskih vlasti da ukinu tu kompaniju na Kosovu i Metohiji, nastaviti da posluje i pruža servis korisnicima.

On je istakao da u poslednjih nekoliko meseci, sa trenutnom vlašću u Prištini, jača pritisak prema njihovoj kompaniji, ali i da imaju dovoljno snage da se odupru pritisku i da nastave da rade na teritoriji pokrajine.

“Sve ovo što se dešava je više stvar političkog pritiska koja, kada se svede na pravni okvir, mi ćemo uspeti da se odupremo”, rekao je Lučić.

On je podsetio da je kompanija MTS d.o.o. formirana na osnovu Briselskog sporazuma i “umesto da bude primer dobre primene Briselskog sporazuma, sada se krši Briselski sporazum, a vrhunac je bio papir za gašenje koji smo dobili što je potpuno apsurdno i besmisleno te smo ubeđeni da nam je greškom poslat”.

Dodao je da je u sporazumu jasno definisano njihovo poslovanje, da su sporazum vlasti u Prištini zvanično prihvatile, kao i da postoje prištinske odluke koje su upisane u registrima.

“Ne mogu da zamislim nijedan drugi scenario sem toga da će se nama prihvatiti žalba. Budite sigurni da imamo snage da se odupremo tome”, istakao je Lučić i dodao da ako bi neko silom pokušao da spreči rad MTS-a na KiM, to bi značilo naknadu štete ogromnih razmera na međunarodnom sudu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

NETANJAHU RASPUSTO RATNI KABINET

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu raspustio je ratni kabinet oformljen 11. oktobra prošle godine radi upravljanjem operacijama protiv militantnih grupa Hamas…