Boranija iz rerne će vam dati potpuno drugačiji ukus ovog povrća

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

boranija u tepsiji
Foto: Shutterstock

Boranija je sjajan antioksidans, a trebalo bi često da je jedu anemične i osobe u riziku od bolesti srca i krvnih sudova.

Za one koji ne vole boraniju, ovaj način pripreme mogao bi da im promeni misljenje tako da mogu da uživaju u svim njenim benifitima.

Za pripremu bornije iz rerne ptrebno vam je:

  • 1 kilogram boranije
  • 1veća glavica crnog luka
  • 4 čena bijelog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paškanat
  • 1 komad celera
  • 2 paradajza
  • 4 jajeta
  • 400 mililitara neutralne pavlake
  • Sveža mirođija, so, biber, peršun ili začini po ukusu

Priprema:

Boraniju pre pripreme odmrznite. Na malo ulja u dubljolj posudi ili tiganju propržite sitno seckani crni i beli luk. Dodajte paradajz iseckan na kocke, kao i šargarepu, pašlanat i celer iseckane na sitne kockice. Ulijte šoljicu vode i dinstajte postepeno dodajući vodi dok povrće ne omekša.

U nauljenu tepsiju prebacite povrće i prelijte prethodno umućena jaja sa pavlakom i začinima. Dobro protresite tepsiju da se sve sjedini

Zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata. Izvadite iz rerne i poslužite dok je toplo, kao samostalno jelo ili kao prilog.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: