Podeli vest

Taman kad smo se navikli na mikseve žitarica kao brzi i zdravi način ishrane, američka Uprava za hranu i lekove skinula je većinu ovih mikseva sa liste zdrave hrane zbog dodatka šećera i natrijuma

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

DORUČAK ŽITARICE
Foto: Pixabay

Milenijalci i bumeri odrasli su na reklama u kojima se činija sa žitaricama koje se prelivaju mlekom ili jogurtom prikazuje kao zdrava hrana. Sada bi mogli da budu iznenađeni što je njihov omiljeni doručak skunut sa spiska zdrave hrane.

Američka uprava za hranu i lekove ažurirala je spisak zdravih namirnica.

“Svako jutro jedno jaje organizmu snagu daje” ostalo je kao pravilo, a naučnici su dodali i konstataciju da žumance ne utiče na visinu holesterola, ukoliko jedete po jedno jaje dnevno.

Dodatno, razni kornfleks i miksevi drugih žitarica skinuti su sa spiska zdrave hrane zbog dodatka šećera i viška natrijuma.

Šta to zapravo znači?

Da bismo znali da je naš omiljeni miks žitarica zdrav izbor, moraćemo da čitamo sitna slova i da obratimo pažnju na nivo šećera i natrijuma.

Dakle, standard za unos natrijuma za jedan obrok je 230 miligrama i samo 2,5 grama šećera, sve preko toga je samo zabluda o zdravoj hrani po novim standardima Uprave za hranu i lekove.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ