Podeli vest

Nevreme koje je pogodilo Beograd nanelo je ogromne štete na automobilima i objektima, a ekipe JKP „Zelenilo-Beograd“ imaju veliki broj intervencija na saniranju prelomljenih stabala i grana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

nevreme
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

JKP „Zelenilo-Beograd“ je usled sinoćnog jakog vetra i kiše, intervenisalo na preko 300 lokacije na sanaciji preloma grana ili stabla.

Najviše intervencija bilo je na teritoriji opštine Savski venac i opštine Novi Beograd.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, kao i pad stabla preko saobraćajnice pa su ekipe „Zelenila“ u najkraćem roku izašle na teren i omogućile ponovno neometano odvijanje saobraćaja.

I”ako radnici „Zelenila“, svakoga dana, tokom cele godine, obilaze sva stabla na javnim zelenim površinama i primenjuju sve mere nege, sada, usled jakog vetra i kiše koja je padala, došlo do preloma grana ili stabla i ovakve situacije, nažalost, nije moguće predvideti”, kaži iz Zelenila i pozivaju građane da prijave slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu.

Kada je u pitanju nadoknada štete iz “Zelenila” poručuju da će ona biti realizovana u svim slučajevima u kojima je stablo, koje je u sistemu zelenila, nanelo štetu.

Potrebno je da građani informišu “Zelenilo” o šteti kako bi se utvrdilo u čijoj je nadležnosti površina na kojoj se stablo nalazi.

Građani se mogu obratiti servisnom centru grada Beograda na broj 11011, na mejl info@zelenilo.rs ,kao i na broj telefona Operativnog tima za hitne intervencije JKP „Zelenilo – Beograd” na telefon 011/2650-683.

Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a. Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: