Podeli vest

Nosilac liste koalicije Moramo Nebojša Zelenović istakao je da je potreban brz ulazak Srbije u Evropsku uniju i veliki dogovor sa Zapadom

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

izbori 2022 Srbija
Foto: Shutterstock

“Moramo da povećamo proizvodnju hrane i uložimo u poljoprivredu i prehrambenu industriju. Imamo jasan plan kako to da uradimo i omogućimo da seljak ponovo bude gazda”, poručuje Zelenović.

Zwlwnović dodaje da bi brz ulazak u Evropsku uniju i dogovor sa Zapadom, omogućili bi poljoprivrednu proizvodnju kao u čitavom razvijenom svetu i otvorili veliko tržište.

„Svaki poljoprivrednik dobiće subvencije od 200€ po hektaru. Ukinućemo akcize i PDV na gorivo za poljoprivrednike i obezbediti đubrivo u pola cene. Obezbedićemo sredstva za zaštitu bilja u pola cene i sprovesti struju i vodu za navodnjavanje do svakog domaćinstva, atara i njive“, kaže Nebojša Zelenović, nosilac liste koalicije “Moramo”.

Zelenović dodaje da će koalicija čiji je nosilac liste obezbediti stručne ljude koji će savetovati poljoprivrednike kako da pospeše proizvodnju i višestruko uvećaju prinose, navodi se u saopštenju koalicije.

„Ulaskom u Evropsku uniju i velikim dogovorom sa Zapadom, dostigli bismo vrlo brzo subvencije kao i svuda u Evropi, poljoprivrednici bi svoju proizvodnju obavljali kao u razvijenim zemljama. Tako ćemo imati dovoljno zdrave hrane za celu našu zemlju, ne bismo morali da punimo magacine konzervama i džakovima i postali bismo konkurentni na velikom evropskom tržištu. Od toga bi velike napretke imali i poljoprivrednici i prehrambena industrija i naravno cela Srbija“, ističe Zelenović.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: