Cena ove bitke” u ljudskim životima je “za nas veoma visoka”, naglasio je Zelenski.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski
Foto: Shutterstock

Žestoka bitka za Severodonjeck ostaće upamćena kao jedna od “najbrutalnijih“ borbi koje je Evropa ikada videla, za koju je Ukrajina platila “zastrašujuću” cenu, saopštio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, prenosi Gardijan.

Ukrajinski predsednik je ovu izjavu dao kasno sinoć, tokom svog noćnog obraćanja naciji, u trenutku kada su ruske snage blizu zauzimanja Severodonjecka, strateškog grada na istoku zemlje, navodi britanski list.

On je istakao da ove borbe imaju ozbiljne posledice po civile i vojsku njegove zemlje.

“Cena ove bitke” u ljudskim životima je “za nas veoma visoka”, naglasio je Zelenski, ocenivši da je to jednostavno zastrašujuće i da će “bitka za Donbas bez sumnje ostati upamćena u vojnoj istoriji kao jedna od najnasilnijih bitaka u Evropi”.

On je ponovio i ranije molbe za više vojne pomoći i težeg naoružanja od zapadnih saveznika, uključujući SAD i Britaniju.

“Imamo posla sa apsolutnim zlom. I ne preostaje nam ništa drugo nego da krenemo napred i oslobodimo svoju teritoriju.Svakodnevno skrećemo pažnju našim partnerima da će samo dovoljan broj moderne artiljerije Ukrajini obezbediti prednost i konačno okončanje ruske torture ukrajinskog Donbasa”, poručio je Zelenski.

On je još naglasio težnje Kijeva da oslobodi celu svoju teritoriju i “otera okupatore iz svih regiona“, i napomenuo da je na frontu širine, sada već više od 2.500 km, strateška inicijativa i dalje na strani ukrajinskih snaga, navodi Gardijan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: