Podeli vest

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručio je danas Kijevu da što pre shvati da Rusija i ruski predsednik Vladimir Putin postoje i da će postojati.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

peskov
Foto: Shutterstock

Peskov je na taj način reagovao na izjavu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji je, tokom obraćanja putem video linka na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, rekao da sumnja da je ruski predsednik Vladimir Putin živ i da nije siguran s kim treba voditi potencijalne pregovore.

“Jasno je da su Rusija i Putin za sadašnju Ukrajinu i Zelenskog veliki problem. I jasno je da bi, čisto u psihološkom smislu, Zelenski više voleo da nema ni Rusije ni Putina, ali što pre shvati, što pre ukrajinski režim shvati da Rusija i Putin postoje i da će postojati i da će pre ili kasnije morati da se okanu svega ruskog, to bolje za takvu zemlju kao što je Ukrajina”, rekao je Peskov obraćajući se novinarima.

On je poručio da će zahtevi Rusije biti ostvareni “na ovaj ili onaj način” i što pre oni budu uzeti u obzir, to će Ukrajina pre moći da počne sa obnovom, prenosi Sputnjik.

Zelenski je prethodno rekao da nije “sasvim siguran” da je ruski predsednik Vladimir Putin i dalje živ i da donosi odluke u Rusiji.

“Ne razumem baš sa kim da razgovaram i o čemu. Nisam siguran da je predsednik Rusije, koji se ponekad pojavljuje uz pomoć tehnike hroma ki (chroma key), zaista on“, rekao je Zelenski komentarišući mogućnost mirovnih pregovora Kijeva i Moskve. “Chroma key” je tehnika vizuelnih efekata koja se koristi kako bi se izmenila pozadina iza osobe na snimku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: