Podeli vest

Verujem da je imao dovoljno vremena, i više, da shvati ko je Putin, rekao je Zelenski za “CNN” u intervjuu emitovanom u nedelju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je bio iznenađen koliko je bivši predsednik SAD Donald Tramp nastavio da hvali ruskog kolegu Vladimira Putina, čak i nakon što je Moskva napala Ukrajinu.

“Verujem da je imao dovoljno vremena, i više, da shvati ko je Putin”, rekao je Zelenski za “CNN” u intervjuu emitovanom u nedelju.

Zelenski je rekao da je nemoguće da Tramp nije znao koliko je Putin suprotan vrednostima američkog naroda.

“Smatram da je Tramp bio na tako visokoj poziciji gde je nemoguće da ne prepozna da je Putin sušta suprotnost vrednostima njegovog naroda. Tramp je imao svu raspoloživu moć države – obaveštajce, podatke – kako bi stvorio psihološki profil”, dodao je Zelenski, preneo je list “Hil”.

Zelenski je rekao da je bio “iznenađen” Trampovim ponašanjem posle početka napada na Ukrajinu.

“Verovatno mu je trebalo da promoviše svoju domaću politiku kako bi pokazao da je spreman da pronađe razumevanje sa predsednikom Rusije”, kazao je Zelenski.

Zelenski je, takođe, rekao da je Ukrajina, u Trampovim očima, isuviše daleko.

“Ipak, ovaj rat nema udaljenosti koje ne može da pokrije, tako da verujem da treba sagledati situaciju realno”, istakao je Zelenski.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: