Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da ne vidi razloge da zapadni partneri ne isporučuju Ukrajini tenkove. “Dobićemo još oklopnih vozila, uključujući lake tenkove francuske proizvodnje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski
Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da ne vidi razloge da zapadni partneri ne isporučuju Ukrajini tenkove. “Dobićemo još oklopnih vozila, uključujući lake tenkove francuske proizvodnje.

To šalje jasan signal svim našim partnerima: nema racionalnog razloga zašto zapadni tenkovi još nisu isporučeni Ukrajini”, rekao je sinoć Zelenski, prenosi TAŠ. Posle jučerašnjeg telefonskog razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, Zelenski je potvrdio da će Kijev dobiti francuske lake tenkove.

Pozivajući se na Jelisejsku palatu, Rojters je preneo ranije da je Makron obećao da će Ukrajini isporučiti lake tenkove tipa AMKS-10 RC. U međuvremenu, sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksej Danilov zamerio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu zbog nespremnosti da Kijev snabde tenkovima. Danilov je rekao da “Šolc može da nastavi da se igra ako želi da se Nemci bore u nemačkim tenkovima kod Berlina i Štutgarta”.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ranije ponovo upozorio da se Rusija sprema da pokrene veliku ofanzivu.

“Ne sumnjamo da će Rusija baciti sve karte koje su joj preostale na stolu i prikupiti sve što može da pokuša da preokrene tok rata i barem odloži svoj poraz”, rekao je Zelenski u video obraćanju, prenosi Gardijan.

Kako je naveo, potrebno je da se poremeti taj ruski scenario.

“Mi se pripremamo za to. Teroristi moraju izgubiti. Svaki pokušaj njihove nove ofanzive mora da propadne”, istakao je Zelenski.

Ukrajinska vojska saopštila je da je pokrenula napad koji je rezultirao gubitkom ruske opreme i mogućeg osoblja u blizini Makijevke, ali nije dala više detalja.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: