Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se zapitao zašto neke od država Evropske unije blokiraju plan o sankcijama Rusiji

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ZELENSKI-UKRAJINA
Foto: Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je danas da postoje podele unutar Evropske unije oko novih sanckija Rusiji i zapitao je zašto neke države blokiraju plan.

EU još razgovara o šestom paketu kaznenih mera, uključujući i zabranu na uvoz ruske nafte.

Takav potez zahteva jednoglasnost, ali Mađarska se zasad protivi toj ideji jer bi njena ekonomija pretrpela previše, preneo je Rojters.

“Koliko još nedelja će biti potrebno EU da pokuša da se dogovori o šestom paketu sankcija? Naravno, zahvalan sam prijateljima koji zagovaraju nove sankcije. Ali, odakle moć ovim ljudima koji blokiraju šesti paket sankcija? Zašto im je dozvoljeno da imaju toliku moć”, zapitao je Zelenski.

Berlin se nada da bi nova runda sankcija mogla da bude kompletirana uskoro, ali ta tema neće biti na dnevnom redu na lideru samita EU sledeće nedelje, rekao je nemački zvaničnik u sredu.

“Pritisak na Rusiju je bukvalno pitanje spasavanja života. A svaki dan odugovlačenja, slabosti, raznih sporova ili predloga da se agresor ”pacifikuje” na račun žrtve samo znači da će više Ukrajinaca biti ubijeno”, rekao je on.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: