Podeli vest

Zelenski je pozvao lidere na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji da požure sa sporazumima, isporukom i odlukama.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas lidere na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji da požure sa sporazumima, isporukom i odlukama.

“Moramo da požurimo. Potrebna nam je brzina, brzina naših sporazuma, brzina naše isporuke da bismo ojačali … brzinu naših odluka da ograničimo ruski potencijal. Brzina nema alternativu jer je brzina ta od koje zavisi život”, rekao je Zelenski na konferenciji putem video-linka, preneo je Si-En-En.

“Kašnjenje je uvek bilo i još uvek je greška. Dok mi pregovaramo kako da ojačamo našu odbranu savremenim tenkovima, Kremlj razmišlja o načinima da zadavi Moldaviju”, kazao je Zelenski.

On je istakao da je očigledno da Ukrajina neće biti poslednja stanica, kako je rekao, “invazije” predsednika Rusije Vladimira Putina i da je od vitalnog značaja da Zapad ne odlaže isporuke oružja da bi pomogao Ukrajini da odbije ruske snage, preneo je Rojters.

“On će nastaviti svoje kretanje do kraja… uključujući sve druge države koje su u nekom trenutku bile deo Sovjetskog bloka”, rekao je Zelenski.

On je, međutim, naglasio da ne misli da Rusija može da pobedi. Zelenski je Ukrajinu uporedio sa Davidom, a Rusiju sa Golijatom u biblijskoj priči u kojoj pobeđuje David, naoružan kamenom i praćkom. On je kazao da je David pobedio Golijata delovanjem, a ne razgovorom i da Golijat nema šanse.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: