Podeli vest

Pitanje izvoza komponenti i proizvoda dvostruke namene u Rusiju. Ovaj tok tehničke pomoći mora biti potpuno zaustavljen, istakao je Zelenski.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski
Foto: Shutterstock

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas na uvođenje tehnološke izolacije Rusije potpunim ograničavanjem isporuke uvoznih delova i rezervnih delova neophodnih za ruski vojno-industrijski kompleks.

Zelenski je poziv uputio putem video linka na donatorskoj konferenciji koja se održava u Kopenhagenu, prenela je agencija RIA Novosti.

“Pitanje izvoza komponenti i proizvoda dvostruke namene u Rusiju. Ovaj tok tehničke pomoći mora biti potpuno zaustavljen”, istakao je Zelenski.

Prema njegovim rečima, mora postojati efikasan mehanizam za kontrolu svake isporuke Rusiji kako se ne bi propustio nijedan detalj koji može da se iskoristi za granatiranje.

Na video snimku objavljenom na njegovom Telegram kanalu, Zelenski je poručio da nije bilo uvoznih delova – elektronike, optike i mnogih drugih delova inostrane proizvodnje koji se koriste za izradu raketa, dronova, opreme za vezu, oklopnih vozila, Rusija ne bi imala borbeno sposobnu vojsku u savremenim uslovima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: