Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski predložio je danas da se u julu održi međunarodni samit posvećen ukrajinskoj formuli mira. „Za kratko vreme, već u julu, rat u punom obimu će ući u 500 dan.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski
Foto: Shutterstock / Ilustracija

A to je simboličan vremenski period, dobar mesec da se sazove Samit Formule mira, samit globalne većine. Samit svih onih koji podržavaju poštenje i odlučni su da ovaj rat privedu kraju.

Pozivam vas da se pridružite zajedničkim naporima!” rekao je Zelenski tokom govora na radnoj sednici samita G7 „Ka mirnom, stabilnom i prosperitetnom svetu“ uz učešće zemalja G7, Ukrajine i partnera, prenosi Ukrinform pozivajući se na pres-službu predsednika.

„Branili biste se da vam je provaljen dom, da vam je neprijatelj došao na kapiju i deportovao vašu decu, ne biste se predali kolonizatorima, ujedinili biste ceo svet, borili biste se – kao što se mi borimo“, rekao je Zelenski.

On je podsetio da je Ukrajina ponudila svetu svoju formulu mira, i to, kako je naveo, na način koji obezbeđuje da je svaka njena tačka podržana rezolucijama UN.

U Japanu je u toku 48. samit lidera Grupe sedam. Njegovi učesnici razmatraju načine da se osigura stabilnost globalne ekonomije, uključujući posledice pandemije


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: