Podeli vest

Zelenski je izjavio da je svet ponovo samo na korak od katastrofe jer je, kako je naveo, za ruske snage ta nuklearka “samo još jedna borbena zona u kojoj ne brinu o nuklearnoj bezbednosti”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski
Foto: Shutterstock

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da Rusija nema pravo da pretvara nuklearnu energiju u oružje i da “ucenjuje svet upotrebom nuklearnog oružja”.

Zelenski je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa direktorom međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) Rafaelom Grosijem u Kijevu ukazao da je juče, na 36 godišnjicu katastrofe u Černobilju, svet ponovo samo na korak od katastrofe jer je, kako je naveo, za ruske snage ta nuklearka “samo još jedna borbena zona u kojoj ne brinu o nuklearnoj bezbednosti”.

On je optužio ruske snage da ne obraćaju pažnju na nuklearnu opasnost, kao i za pljačku i nanošenje štete na nekoliko područja postrojenja, uključujući centar za kontrolu sistema i laboratoriju, prenosi CNN.

Smatra da ta nemarnost upozorava na opasnost da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje.

Grosi je rekao da će IAEA nastaviti da radi na obnovi kapaciteta i infrastrukture koja je oštećena proteklih nedelja.

“Uprkos svim poteškoćama, važno je da gledamo u budućnost, u trenutak kada će Ukrajina ponovo dobiti mir i bezbednost koje svi njeni građani zaslužuju”, zaključio je Grosi.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: