Podeli vest

Zelenski se zahvalio Albaniji na podršci koju ova zemlja pruža Ukrajini, navodi Albanian dejli njuz

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski
Foto: Shutterstock

Ukrajinski predesednik Volodimir Zelenski rekao je u današnjem obraćanju parlamentu Albanije putem video veze da je ukrajinska vojska u zonama koje su napustili ruski vojnici pronašla masakrirana tela.

On je rekao i da “Rusi ne dozvoljavaju da se dostave hrana i lekovi u zone oružanog sukoba i da čak, ubijaju decu“, prenosi Albanian dejli njuz.

Govoreći o situaciji u Marijupolju, ukrajinski predsednik je naveo da je to potpuno uništen grad u kom postoji samo „destrukcija, ubistva i totalna pljačka“ i da su u njemu uništeni mnogi verski objekti.

Zelenski se zahvalio Albaniji na podršci koju ova zemlja pruža Ukrajini, navodi Albanian dejli njuz.

Zelenski pozvao Albaniju da zatvori luke za ruske brodove

Ukrajinski predesednik Volodimir Zelenski apelovao je u današnjem obraćanju parlamentu Albanije putem video veze da ova zemlja zatvori luke za ruske brodove i ograniči dolaske ruskih turista.

Zelenski je dodao da ruske banke treba odvojiti od globalnog finansijskog sistema, a u međuvremenu, zatvoriti luke za ruske brodove i ograničiti broj ruskih turista, prenosi Euronjuz Albanija.

Ukrajinski predsednik je naveo da se u Evropskoj uniji raspravlja o šestom paketu sankcija i da obim trgovine sa Rusijom mora biti smanjen, „koliko god to bilo teško“, te da Ujedinjene nacije treba da prekinu saradnju sa ovom zemljom.

On je u današnjem obraćanju parlamentu Albanije naveo da je ukrajinska vojska u zonama koje su napustili ruski vojnici pronašla masakrirana tela.

Dodao je i da “Rusi ne dozvoljavaju da se dostave hrana i lekovi u zone oružanog sukoba i da čak, ubijaju decu“, prenosi Albanian dejli njuz.

Govoreći o situaciji u Marijupolju, ukrajinski predsednik je naveo da je to potpuno uništen grad u kom postoje samo „destrukcija, ubistva i totalna pljačka“ i da su u njemu uništeni mnogi verski objekti.

Zelenski je zahvalio Albaniji na podršci koju ova zemlja pruža Ukrajini, navodi Albanian dejli njuz.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: