Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da Ukrajina ”zna šta neprijatelj sprema i kako da na to odgovori”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zelenski
Foto: Tanjug/AP Photo/Nataća Pisarenko/File

„Danas sam dobio izveštaje obaveštajnih službi – načelnika Glavne obaveštajne uprave (GUR) Kirila Budanova i šefa Spoljne obaveštajne službe Aleksandra Litvinjenka.

Zahvaljujem obema ovim našim strukturama i svima koji u njima rade, pre svega na tome što Ukrajina zna i znaće šta neprijatelj sprema i kako da na to odgovori ispravno i snažno. I na kopnu i u Crnom moru“, poručio je Zelenski u večerašnjem video obraćanju.

Kako je preneo Ukrinform, ranije je Služba državne bezbednosti saopštila da je Rusija akumulirala 870 projektila, od kojih je 115 visoko preciznih raketa proizvedeno u oktobru.

Zelenski je takođe zahvalio ukrajinskoj vojsci, koja se, kako je naveo, bori u najtežim oblastima fronta, na njihovoj otpornosti.

„Avdijevka, Marinka, Bahmutski pravac, Limanski pravac, Kupjansk, Zaporožje, Hersonska oblast…Teško je u svakom od ovih pravaca. Ali zahvaljujem svima koji su uporni. Hvala svima koji ne gube snagu i pozicije. Zahvaljujem svim komandantima koji brinu o vojnicima. Svim borbenim lekarima koji spasavaju živote“, naglasio je.

Tokom dana došlo je do 50 borbenih sukoba između snaga Ukrajine i ruskih trupa, navodi ukrajinska agencija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: