Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski najavio je ograničenja aktivnosti 11 političkih partija u zemlji. U Ukrajini je već blokirano 1.500 medija

Autor : Bilten.rs , Izvor : Agencije

ZELENSKI-UKRAJINA
Foto: Shutterstock

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski najavio je ograničenja aktivnosti 11 političkih partija u zemlji, među kojima su pojedine optužene za veze sa ruskom državom.

U najnovijem video obraćanju, Zelenski je naveo nekoliko imena, uključujući stranku “Opoziciona platforma – Za život”, jednu od najvećih proruskih partija sa predstavnicima u ukrajinskom parlamentu, prenosi BBC.

Među ostalim strankama koje će se suočiti sa ograničenjima u radu su “Opozicioni blok”, “Šarijeva partija”, “Naša”, “Leva opozicija”, “Savez levih snaga”, “Država”, “Progresivna socijalistička partija Ukrajine”, “Socijalistička partija Ukrajine”, “Socijalisti” i “Blok Vladimira Salda”.

Kako je saopšteno, ukrajinsko ministarstvo pravde će odmah reagovati kako bi sprovelo zabranu, koja će, prema rečima Zelenskog, biti na snazi sve dok traje ratno stanje.

Zabranjeno i 1.500 “medija agresora”

Istovremeno, BBC javlja i da je oko 1.500 medija povezanih sa Rusijom blokirano u Ukrajini od početka ruskog napada na tu zemlju.

“Uspeli smo da blokiramo ukupno 1.500 medija agresora. Blokirani kanali su imali procenjenu publiku od 15 miliona ljudi”, navodi Interfaks Ukrajina pozivajući se na saopštenje ukrajinske Nacionalne policije.

Pored toga je, kako je saopšteno, uklonjeno je 3.178 publikacija koje, kako se tvrdi, opravdavaju ratne zločine i smrt ukrajinskih civila.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: