Podeli vest

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da će sajam biti održan od 1. do 4. septembra i da će na njemu učestvovati 330 izlagača iz 22 zemlje.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pks
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da će predstojeći Međunarodni sajma vina “Vinska vizija otvorenog Balkana” koju organizuju vlade Srbije, Severne Makedonije i Albanije u Beograd pokazati da li ove tri zemlje mogu zajedinčki da izađu na tržište s ovim proizvodom.

Dodao je da će sajam biti održan od 1. do 4. septembra i da će na njemu učestvovati 330 izlagača iz 22 zemlje.

“Mi smo danas dinamičan ekonomski region koji ima dobru turističku ponudu. Mi smo danas region rešenja, dobrih inicijativa koji može mnogo toga da ponudi”, rekao je Čadež gostujući na RTS-u.

Predsednik PKS-a je ocenio da Srbija danas ima fenomenalna vina i da se zasadi stalno povećavaju.

“Pokazali smo da možemo da proizvedeno dobro vino, treba da vidimo kako da od toga napravimo i dobar posao”, istakao je Čadež.

Dodao je da je jedan od ciljeva manifestacije da zemlje članice Otvorenog Balkana zajednički izađu na tržište i kako da na najbolji način ponude svoje proizvode i ugoste turiste.

Čadež je najavio da će se uz vinsku manifestaciju održati i sajam hrane, koji treba da pokaže način i duh pripreme hrane na ovim prostorima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: