Mlada indijska majka zatvorila se sa detetom u stan na tri godine jer je bila ubeđena da će dečak umreti od Covid-19 čim nogom izađe van kuće.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto:Pixabay

U onome što se može opisati samo kao ekstremni slučaj paranoje Covid-19, 36-godišnja žena iz Gurugrama izopštila je sebe i svog sina iz spoljašnjeg sveta kada je pandemija počela.

Preplaćena talasom korona virusa i smrti povezanih sa Covid-19 koji je zahvatio Indiju 2020. godine, nekako joj je ušlo u glavu da je prekid svakog kontakta sa spoljnim svetom jedini način da zaštiti svog sina, koji je u to vreme imao sedam godina.

Ženin muž je takođe bio primoran da ostane u kući sve vreme sa njima, ali kada je počeo da izlazi na posao nakon što su ograničenja izolacije prestala, bilo mu je zabranjeno da se vrati.

Nakon više od dve godine, ovog meseca je rešio da progovori i da zatraži pomoć policije.

Sujan Majhi, inženjer koji radi u Gurugramu, rekao je policiji da je njegova žena bila zatvorena u porodičnom stanu tri godine i da je morao da iznajmi sebi drugo mesto za život nakon što mu je zabranjen ulazak.

Čovek je pokrivao račune, plaćajući kiriju stana i ostavljajući namirnice pred vratima već nekoliko meseci, nadajući se da će se sve uskoro vratiti u normalu, ali je na kraju odlučio da mu je potrebna pomoć spolja.

Kada je policija prvi put čula Mahdžijevu priču, nije mogla da veruje, pa je pozvala njegovu suprugu Munmun, koja je potvrdila verziju čoveka, dodajući da je njen desetogodišnji sin “apsolutno sposoban”.

Policajac je pitao majku da li može da potvrdi dečakovo dobro video pozivom i tada policija shvata težinu situacije. Ne samo da je dom bio u potpunom neredu, sa brdima smeća svuda, već je dečak izgledao neodržavano, sa dugom kosom koja mu je sezala do ramena.

„Majka je bila u panici zbog Covida. Nije imala nameru da izađe. Stalno je govorila: ‘Neću dozvoliti da moj sin izađe jer će odmah umreti’”, rekao je novinarima službenik zadužen za slučaj.

„Stalno sam razgovarao sa njom, stalno je pitao da li joj treba pomoć. Mislim da je počela da mi veruje. Pa kad sam je pozvao u policijsku stanicu, došla je, ali dete nije bilo sa njom. Konačno smo uspeli da je ubedimo. Odvezli su je u bolnicu, a onda smo otišli ​​u stan da spasemo dete”, rekao je službenik prenosi OdittyCentral

Kada su ušli u stan, policajci su bili u šoku. Otpad nije iznesen tri godine, tako da su svuda bile gomile smeća, sloj guste prljavštine prekrivao je svaku površinu, a zidovi su bili prekriveni natpisima i crtežima, verovatno od strane dečaka, koji nije bio u kontaktu sa bilo ko osim njegove majke tokom dugog zaključavanja.

Majka je smeštena na psihijatrijsku kliniku, a njen suprig se nada da će im se život uskoro vratiti u normalu


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: