Podeli vest

Vaše telo je vaš hram? Tako je – ali da li ste znali da su dva važna atributa često nejednake veličine, sa koliko jajnih ćelija ste rođeni i da se orgazam ne dešava uvek tamo gde mislite?

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Unsplash

Svi smo stajali goli pred ogledalom (u više navrata) i proučavali šta nas je priroda blagoslovila. Da, spolja poznajemo svoje telo do poslednjeg centimetra, znamo šta ono voli, gde su mu dobre strane i gde su male (ali simpatične) mane. Međutim, samo mali broj ljudi zna da ove poslednje možda uopšte nisu, ali su u stvari sasvim normalne i da smo neke delove tela potpuno potcenili. Zato: čitajte dalje!

1. Grudi nejednake veličine su normalne

Uvek ste mislili da su vaše grudi koje nisu 100% simetrične neobična mana i nekako sramota? Hmm… Možemo li da vam ukažemo u ovom trenutku da skoro ništa u vezi sa našim telom nije potpuno simetrično? Da li ste ikada snimili selfi i ogledali ga u sredini? Izgledalo je čudno, zar ne? Čak. Zato što se obe strane lica malo razlikuju. Očni kapci, uglovi usana, uši,… I tako se nastavlja po celom telu i ne zaustavlja se na našim grudima. Oko 62% žena ima donekle asimetričan dekolte – u većini slučajeva, leva strana je veća, piše Schweizer-illustrierte.

2. Ne gubite toliko krvi koliko mislite tokom menstruacije

Grčevi, opšta malaksalost , stalni odlasci u toalet da bi promenili tampon ili ispraznili šolju ,… kao da nam samo šiklja iz stomaka tokom menstruacije , mesto zločina je ništa u poređenju sa tim! Moramo izgubiti galon krvi u tom procesu – zar ne? Ne, zapravo i nije tako loše. U proseku, žena izgubi samo 40-60 ml tokom menstruacije . To nije više od 1 ½ do 2 čaše. Prilično nespektakularno, zar ne?

Foto: Pexels

3. Bol u stomaku utiče na mozak

Ne, ne zamišljamo sve! Studije pokazuju da jaki grčevi u stomaku utiču na sposobnost koncentracije i razumevanja. To. Is. Zaista. Dakle, opet neko treba da kaže da smo mi žene dramatične… Sledeći put kada dole bude tesno, nemojte se čuditi da ni stvari ne žele da idu naopačke. Ako želite, možete, naravno, pomoći lekom protiv bolova. Ali i čekanje pomaže – srećom svaki grč prođe!

4. Rođeni smo sa milionima jaja

Dobro je što svaka žena zna da gubi jajne ćelije kako stari. Ali da li ste znali da ženski fetusi nose oko šest do sedam miliona jajnih ćelija? Ove nezrele ćelije se nazivaju oociti i kada se rodimo preostaje ih „samo” jedan do dva miliona. Tokom puberteta tada oko 400.000 do 300.000. Zvuči kao drastičan gubitak u poređenju, ali čak i 25.000 jaja koja će nas održati čak i u kasnim 30-im je, objektivno govoreći, prilično mnogo. 

5. Orgazam se može desiti i na drugom mestu

Vaginalni, klitoralni,… Logo, sve znamo. Ali ruku na srce – ili grudi – ko je ovde ikada imao gazam bradavice? Bez šale: Journal of Sekual Medicine objavio je studiju koja pokazuje da stimulacija bradavica aktivira iste delove mozga kao klitoris i vagina . Naše grudi (nejednake veličine) ne samo da izgledaju lepo i osećaju se dobro, već nas mogu učiniti i zaista srećnim. Barem vredi pokušati.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: