Podeli vest

Opštinsku zgradu u Leposaviću čuva više od 30 pripadnika tzv kosovske policije, a povećano je njihovo prisustvo i u stanici policije, rekao je danas za Tanjug predsednik Partije kosovskih Srba Aleksandar Jablanović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

leposavić
FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ARHIVA

Prepreke koje su juče Srbi postavili kako bi sprečili ulazak policajaca i specijlaca uklonjene su. Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja na kratko je sa medijima koji izeštavaju na albanskom obišao zgradu opštine, što su meštani shvatili kao vid provokacije.

Tokom jučerašnjeg upada u zgrade Opština na severu Kosova i Metohije, Leposavić je poslednji objekat koji su tzv. kosovska policija i specijalne jedinice zauzele, a na zgradu opštine postavljena je zastava tzv Kosova.

Meštani su pokušali da spreče njihov ulazak postavljajući barikade u vidu teške mehanizacije, koje su, međutim, uklonjene vozilima za razbijanje barikada.

Na zgradu opštine u Zvečanu postavljena zastava takozvanog Kosova

Zastava takozvanog Kosova postavljena je danas na zgradu opštine Zvečan. Kako saznaje Tanjug, zastavu su postavili pripadnici policije.

Juče su, odmah nakon nasilnog ulaska u zgrade opština, u Leposaviću i Zubinom Potoku takođe postavljene zastave takozvanog Kosova, pošto su prethodno skunute zastave Republike Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: