Podeli vest

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov čestitao je danas svim nosiocima vlasti islamske zajednice i vernicima muslimanske veroispovesti u Srbiji početak svetog meseca Ramazana.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/GRAD SUBOTICA (HO)

Žigmanov je vernicima, među kojima su najbrojniji Bošnjaci, zatim Albanci, Turci, Aškalije, Egipćani, Goranci, kao i deo pripadnika romske nacionalne zajednice, poželeo da mesec isposte u krugu porodice i najmilijih, u zdravlju i opštem blagostanju.

“U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i u lično ime, čestitam svim muslimanima u Republici Srbiji početak svetog meseca Ramazana, rečima u duhu utemeljene tradicije: ‘Ramazan šerif mubarek olsun'”, navodi se u čestitki.

Mesec Ramazan, koji ove godine počinje zalaskom sunca 10. marta, je mesec u kome je, prema verovanju muslimana, svevišnji Bog propisao post i druga odricanja da bi se vernici klonili greha.

Kako je navelo resorno ministarstvo, a prema islamskim predavanjima, veruje se da Bog posebno nagrađuje one koji poste.

“Sam post nije samo uzdržavanje od hrane i pića, već i od ružnih misli, ružnog govora i nevaljanih dela, kao i privikavanje sebe na to kako biti bolji čovek i kada se post završi i ovaj mesec prođe”, navodi se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: