Podeli vest

Srbija se nije uskladila sa restriktivnim merama protiv Rusije i preporukama visokog predstavnika EU po ovom pitanju, rekao je Žiofre.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

žiofre
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

 Šef Delegacije EU Emanuel Žiofreom izjavio je danas, nakon što je predao predsedniku Aleksandru Vučiću Godišnji izveštaj EK o Srbiji 2022, da trenutna bezbenosna kriza koja potresa Evropu i svet zahteva veće jedinstvo i da je sada vreme da se donesu neophodne teške odluke kako bi se išlo napred.

“Sve se radi zato što smo partneri i imamo zajendičku budućost i svakako trenutna bezbednosna kriza koja potresa Evropu i svet zahteva veće jedinstvo. Treba da budemo ujedinjeni i kako bismo mogli da prevaziđemo teškoće koje su pred nama u oblasti bezbednosti, ekonomije, enegetske politike i procesa proširenja”, rekao je Žiofre u obraćanju medijima posle sasatanka za Vučićem.

Sada je više nego ikad politička investiicja EU na ZB i treba da iskoristimo ovu prilku da donesemo neophodne odluke makako one bile teške, kao bismo išli napred, poručio je Žiofre.

On je rekao da je Srbija nazadovala u spoljnim odnosima i kada je reč o usaglašenosti sa spoljnom i bezbednosnom politikom, gde je zabeležen pad, što je povezano sa merama koje su preduzete nakon ničim izazvane agresije Rusije na Ukrajinu”.

“Srbija se nije uskladila sa restriktivnim merama protiv Rusije i preporukama visokog predstavnika EU po ovom pitanju”, rekao je Žiofre.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: