Podeli vest

EU za Srbiju predstavlja priliku da građani mogu da rade u EU ili da imaju bolje poslove u Srbiji, kao i da imaju mogućnost za bolji život, poručio je šef delegacije EU

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ŽIOFRE DELEGACIJA EU
FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/arhiva

Evropska unija zajedno sa Vladom Srbije gradi put ka Uniji koji predstavlja priliku za bolji život građana Srbije, poručio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre na manifestaciji povodom obeležavanja Dana Evrope u Beogradu.

Žiofre je na manifestaciji Festival Evrope, koja se održava na Kalemegdanu, rekao da EU za Srbiju predstavlja priliku, odnosno, prilike da građani, kako kaže, onda kada se Srbija uključi u EU, mogu da rade u EU ili da imaju bolje poslove u Srbiji, kao i da imaju mogućnost za bolji život.

On je kazao da je na obeležavanju Dana Evrope u Novom Sadu 9.maja poslata snažna poruku o partnerstvu između EU i Srbije.

Dodao je da je istorijski gledano EU veliki mirovni projekat koji je, kako je rekao, nastao i razvija se kroz saradnju evropskih zemalja članica.

”Sve što se ovde danas dešava ilustruje da su EU i Srbija bolje zajedno”, rekao je Žiofre koji je sa ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem obišao štandove EU, Vlade Srbije, zemalja članica EU i Evropskog pokreta.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: