Podeli vest


Kina će sledeće nedelje poslati novi par pandi u Španiju, dva meseca nakon što se jedan par pandi vratio iz Španije vratio u Kinu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

pande
Foto: Pixabay

Kinesko udruženje za zaštitu divljih životinja saopštilo je danas da će pande Đin Si i Žu Ju krenuti na putovanje 29. aprila iz jugozapadnog kineskog grada Čengdua u provinciji Sečuan, a svoj desetogodišnji boravak započeće u zoološkom vrtu u Madridu.

Par dolazi iz Istraživačke baze za uzgoj pandi u Čengduu,a pande su stare oko četiri godine.

Baza je pripremila posebne kaveze za vazdušni transport kako bi pande mogle slobodno da se kreću, hrane i odmaraju, dok će im za jelo biti dostupna dovoljna količina svežeg lokalnog bambusa i izdanaka bambusa iz Sečuana.

Uzgajivači džinovskih pandi i veterinari takođe će putovati s njima u Španiju, prenosi Sinhua.

Da bi dočekao ove džinovske pande, Madridski zoološki vrt primenio je savet kineskih stručnjaka o nadogradnji ograđenog prostora za džinovske pande, uključujući rekonstrukciju sobe za uzgoj i dodavanje objekata za igru, kao što su okviri za penjanje.

Bing Ksing i Hua Zui Ba, dve druge džinovske pande poslate u Španiju u septembru 2007. godine, doletele su nazad u Čengdu prošlog meseca, zajedno sa tri mladunca rođena u Španiji, a španski zoološki vrt je bio domaćin oproštajne zabave za ove pande pre njihovog povratka u Kinu.

Kina i Španija već nekoliko godina rade zajedno na promovisanju zaštite džinovske pande, sa šest mladunaca koji su uspešno rođeni i odgajani zahvaljujući zajedničkim naporima.

Nekoliko puta su održane kulturne aktivnosti kako bi se podigla svest o džinovskim pandama, uključujući nedelju kulture džinovskih pandi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

podnaslov

Autor : Bilten.rs , Izvor :


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ