Podeli vest

Zlatan Ibrahimović je ponovo u žiži javnosti, rekao je ono o čemu se ne govori

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Zlatan Ibrahimovic
Foto: Shutterstock

Zlatan Ibrahimović je ponovo uzdrmao javnost svojom izjavu o onome o čemu se ćuti: politika i sport su u tesnoj sprezi.

Ibrahimović je, kako piše nemački Bild, bio veoma jasan u svojoj oceni nagrada u fudbalu.

“Nagrade poput Zlatne lopte su političke nagrade. Oni žele ‘gospodina savršenog’. Ako govoriš i kažeš ono što misliš, nećeš dobiti ovakvu nagradu’, rekao je Ibrahimovć i nastavio:

‘Lako im je dati nagradu nekom “misteru simpatičnosti”. Za mene nije bitno jesam li dobio Zlatnu loptu ili ne. Ne čini me to ništa boljim ili lošijim fudbalerom. Zlatna lopta je velika, značajna, nagrada, ali ne treba mi da bih znao da sam najbolji.’

Zvezda Milana je u intervjuu za UEFA-u, koji prenosi Bild, odgovorio i na pitanje o kraju karijere.

„Nisam želeo da krijem činjenicu da se plašim i paničim što sam bliže penziji. Šta se dešava posle fudbala? Ne znam. Bilo kom igraču je teško da napusti fudbal. Jednostavno zato što ste 20 godina imali čime da se bavite. Kao fudbaler, svaki dan sledite plan. Dakle, manje-više znate šta se dešava svaki dan.”

Impresivno je videti da je Zlatan i dalje sposoban za to: u 18 utakmica za Milan postigao je osam golova, ali i dve asistencije. Takođe je pomogao Milanu da osvoji prvo mesto u Seriji A, daje komentar Bild.


Zlatan je u prošlosti svoja razmišljanja o kraju karijere iznosio uz poruku „Ja sam kao dobro crno vino, s godinama postajem sve bolji i bolji“.

U svom stilu je dodao:

“Igraću dok ne vidim nekog boljeg od sebe! Ne želim da se povučem i onda kažem da sam mogao da nastavim jer bih se kajao do kraja života. Budućnost tek treba da bude napisana, ne pravim planove i videćemo šta će biti“, rekao je Ibrahimović.

Iako kraj karije nije ono o čemu razmišlja, Zlatan je početkam marta izdao neku vrstu svoje biografije, knjigu “Adrenalin- nispričane priče”.

“Kad sam na terenu, osećanje da sam voljen daje mi neverovatan naboj. Kada me mrze, ja sam još bolji.”

Zlatan Ibrahimović


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: