Podeli vest

Crveni krst Beograd organizovaće danas, u okviru manifestacije “Dani porodice”, jednu od njihovih najtraženijih obuka – “Prvu pomoć za roditelje, kao i sve one koji to tek treba da postanu”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pexels

Obuka će biti održana na Trgu Republike sa početkom u 18 časova.

Sekretar Crvenog krsta Beograd Nikola Prica rekao je za Tanjug da je manifestacija “Dani porodice” odlična prilika da ta organizacija pošalje jasnu poruku da “ono što je najvrednije čuvamo znanjem”.

“Crveni krst Beograd koristeći led ekrane integrisane kao deo scenske opreme, emitovaće segmente video lekcija koje će dva vrsna trenera koristiti kao početnu stavku u pojašnjenju zagušenja zalogaja kod beba i dece, a uz sve to jasan prikaz mera i tehnika koje će svim posetiocima ove manifestacije pružiti ono najbitnije, a to je lični kapacitet u očuvanju bezbednosti i zdravlja sopstvene porodice”, objasnio je Prica.

Dodao je da je u planu i scenska demonstracija kardiopulmonalne reanimacije bebe, koju je neophodno izvesti u momentima kada je zagušenje zalogajem ušlo u alarmantnu fazu, odnosno stanje u kome je tu tehniku neophodno primeniti kao meru oživljavanja.

”Takođe, kako je rekao, na proaktivan način biće upriličen i prikaz zbrinjavanja krvarenja nastalih usled posekotina i oguljotina koje su česta pojava i stanje koje svaki roditelj mora da zna kako da zbrine”, rekao je Prica.

“Šaljemo snažnu poruku Beograđanima da je lična savest kod ovako bitnih stvari najveći pokretač zajedničkih interesa svakog društva, a to je znanje koje možete primeniti i nekome spasiti život. Mi iz Crvenog krsta često kažemo da se život na rukama donosi, a isto tako u teškim situacijama i pod rukama gubi i da je taj osećaj nemoći nešto što znanje o tehnikama prve pomoći dovodi do toga da se neke tragične okolnosti mogu izbeći”, rekao je Prica.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: