Podeli vest

“Žurka u palati”, na kojoj će nastupiti pevačice Ališa Kiz i Dajana Ros, glavni je današnji događaj platinastog jubileja, zajedno sa trkom konja u Epsom derbiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kraljica s
Foto: Shutterstock

Sin i naslednik britanske kraljice Elizabete II, princ Čarls i njen unuk princ Vilijam, odaće počast britanskom monarhu koji obara rekorde u vladavini na pop koncertu u Bakingemskoj palati, trećeg dana nacionalne proslave njenih 70 godina na tronu.

“Žurka u palati”, na kojoj će nastupiti pevačice Ališa Kiz i Dajana Ros, glavni je današnji događaj platinastog jubileja, zajedno sa trkom konja u Epsom derbiju, preneo je Rojters.

Elizabeta II (96), veliki obožavatelj konjskih trka i vlasnica mnogih rasnih konja i sama je bila prinuđena da preskoči 243. trku na Derbiju zbog povremenih problema sa mobilnošću, koji su je, takođe, primorali da propusti i jučerašnju službu zahvalnosti priređenu u njenu čast.

Princ Čarls i njegov najstariji sin Vilijam održaće govore na koncertu u palati gde će izvođači iz celog sveta zabavljati oko 22.000 ljudi od 19.30 časova po lokalnom vremenu.

Od same kraljice se ne očekuje da prisustvuje koncertu.

Na koncertu će se pojaviti i rok bend “Kvin” i Adam Lambert i pevač Rod Stjuart, a biće pušten i posebno snimljen nastup Eltona DŽona.

Gitarista grupe “Kvin” Brajan Mej, koji je sa krova palate svirao himnu na koncertu za kraljičin zlatni jubilej 2002. godine, nagovestio je još jedan nezaboravan trenutak.

Američki muzičar i producent Nil Rodžers, rekao je da nema pojma šta će svirati.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: