Podeli vest

Košarkaški klub “Crvena zvezda Meridianbet” saopštio je danas, povodom napada na srpske studente u Bolonji, uoči utakmice sa Virtusom, da nije bilo organizovanog odlaska navijača tog kluba u Italiju, niti bilo kakvog “navijačkog sukoba”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:canva

Kako se navodi u saopštenju, četvorica simpatizera, koji studiraju u inostranstvu, a koji su napadnuti u petak, u sopstvenoj režiji su doputovali u Bolonju.

Klub je u kontaktu sa porodicama studenata, koji su nakon napada preventivno prebačeni u bolnicu, iz koje su odmah pušteni i osećaju se dobro, dodaje se u saopštenju.

Iz KK “Crvena Zvezda Meridianbet” navode da su primorani da se oglase kako bi se “definitivno prekinule sve spekulacije, slobodna tumačenja (pa i neistine)” koje su iznete povodom napada na srpske studente u Bolonji u petak, pre utakmice Evrolige Virtus – Crvena zvezda Meridianbet.

Italijanska radio-televizija RAI objavila je u petak da je u Bolonji napadnuta grupa srpskih studenata i da ih je grupa mladića, noseći kapuljače, tukla palicama i čekićem.

Kako navodi RAI, od petoro studenata, troje je pobeglo i izbeglo nasilje, dok su dvojica, starosti od 23 i 24 godine, više puta udareni, jedan u glavu, a drugi u ruku.

Oni nisu teže povređeni i prebačeni su u polikliniku Sant Orsola u Bolonji, dodaje RAI.

Pojedini mediji su preneli, pozivajući se na “navijačke portale u Italiji”, da su huligani Rome, fudbalskog kluba iz Rima, napali u Bolonji Zvezdine “delije” koje su došle na utakmicu Evrolige Virtus – Crvena zvezda.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: