Podeli vest

Duodrama “Voz” po tekstu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića, biće izvedena 250 put 6. juna na Novoj sceni Zvezdara teatra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Pexels

Predstava je imala svoju premijeru u oktobru 2015. godine i do sada je na matičnoj sceni pogledalo više od 46.000 gledalaca.

Na sceni su dva lika – Beli, koga tumači Voja Brajović kao profesor i Crni, bivši zatvorenik, koga igra Sergej Trifunović,.

“Predstava koja ovoliko traje je najveća radost za glumce. Igramo je devet godina i svaki put u igranju ima nešto novo, zato je to najveći praznik. Ljudi dolaze po nekoliko puta da je pogledaju, da provere šta im se to dopalo, o čemu su se zamislili, o čemu razmišljaju. Jedan čovek ju je odgledao 11. put prošle nedelje. To je predstava koja, kako je rekao Sergej, počinje onda kada se završi”, kaže povodom jubileja Voja Brajović.

“Voz” je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici.

“Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati”, rekao je Trifunović u pred premijeru.

Na matičnoj sceni ovaj “Voz” je izveden 188 puta, a gostovao je na brojnim scenama i festivalima u našoj zemlji i u inostranstvu, čak 62 puta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

SUTRA JE SPASOVDAN

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici sutra slave praznik Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdan, kojim se obeležava 40. dan nakon Vaskrsa kada…