Podeli vest

Uprkos tome što se fudbalski dresovi uglavnom vezuju za teren i utakmice, globalizacija najvažnije sporedne stvari na svetu, kao i sve veći upliv mode i dizajna u sportsku industriju, dovelo je do toga oni postanu brendovi sami za sebe.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

zvezda
Foto: Shutterstock

Neretko se dešava da pevači, glumci, influenseri u svakodnevnom životu nose fudbalske dresove, a zanimljiva slika stigla je iz Pariza gde je devojka na modnu reviju došla u čuvenom Zvezdinom “Beobanka” dresu iz sredine devedesetih, jednom od najpoznatijih i najomiljenijih među zvezdašima.

To je bio svojevrsni šlagvort za jedan od najpoznatijih svetskih modnih magazina “S Moda”, koji je tome posvetio tekst, a ujedno apostrofirao i Crvenu zvezdu kao klub koji se pri dizajnu dresova vodi modnim motivima.

“S Moda” smatra da je Zvezda dobila veću pažnju u modnoj industriji baš zahvaljujući tome što je centar marketinških kampanja u dizajniranju dresova upravo stavljen na modu. U skladu s tim, crveno-bele porede sa Juventusom i Milanom, čiji se dresovi nose širom sveta.

Nema sumnje da Zvezda ima veliku armiju navijača, posebno u regionu, te da ne bi postalo iznenađenje da se crveno-beli dres, možda baš sledeći koji će klub iz Ljutice Bogdana predstaviti kao onaj u kom će puleni Baraka Bahara istrčati u septembru u Ligi šampiona, doživi kao svojevrsni modni brend i počne da nosi i u nekim opuštenijim varijantama, van terena.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: