Rusija je na čelu stvaranja pravednog svetskog poretka, a bez suverene i jake Rusije trajni svetski poredak je nemoguć, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin, obraćajući se učesnicima Svetskog ruskog narodnog sabora.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

On je naveo da svi vide da se “hegemonija jednog diktatora urušava” .

“Otvoreno kažemo da se roni diktatura jednog hegemona – mi to vidimo, svi to sada vide. Otišla je u rasulo i opasna je za one oko sebe. To je jasno većini u svetu”, poručio je Putin, prenose RIA Novosti.

On je naglasio da Moskva svako spoljno mešanje ili provokacije sa ciljem izazivanja međuetničkog ili međuverskog sukoba u Rusiji smatra “agresivnim delovanjem protiv Rusije” i pokušajem da se u toj zemlji “izazovu terorizam i ekstremizam”.

Upozorio je da će Moskva odgovoriti na takve akcije. Prema njegovim rečima, suverenitet za Rusiju je pre svega sloboda države i njenog naroda.

“Šta suverenitet znači za našu državu, za svaku porodicu, za svakog čoveka? Šta je njegov smisao, vrednost, stvarni sadržaj? To je, pre svega, sloboda Rusije i našeg naroda, a samim tim i svakog od nas“, rekao je Putin.

Naglasio je da je borba za suverenitet zemlje nacionalno-oslobodilačke prirode, preneo je Tass. “Naša bitka za suverenitet, za pravdu, bez ikakvog preterivanja je narodnooslobodilačke prirode, jer branimo bezbednost i blagostanje našeg naroda, najviše istorijsko pravo da budemo Rusija – jaka, nezavisna sila, zemlja”, poručio je Putin i dodao da se Rusija “sada bori za slobodu celog sveta”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: