Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je pregledom video snimaka nastavljeno suđenje petorici optuženih za učešće u ubistvu Bojana Mirkovića 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

visi sud
Foto: Shutterstock

U sudnici je prikazano više od 20 snimaka prvog kretanja automobila kojim je upravljao optuženi Bojan Kovačević, a kasnije i automobil Ivana Nikčevića. Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Kovačević, Nikčević i Dušan Kokoruš.

Kovačević je 4. novembra zajedno sa prvooptuženim Lazarom Tejićem sa čijom je majkom inače bio u vezi, i sa još jednom devojkom, pet sati obilazio ulice oko naselja Belvil.

Sledeće suđenje zakazano je za 4.decembar za kada je pozvan veštak za DNK Dušan Keckarević. Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva. Sa slobode se brane Kokoruš, Kovačević i Nikčević. Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje da su Kokoruš, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio. Takođe je pronađen GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva. “Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrđuju umešanost svih okrivljenih”, istaklo je ranije tužilaštvo.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: