Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je večeras u Londonu u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Engleske pobedio Rusa Andreja Rubljova 4:6, 6:1, 6:4, 6:3. Meč je trajao dva sata i 47 minuta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Ovo je bio peti međusobni duel srpskog i ruskog tenisera, a četvrti trijumf Đokovića. Đoković će u svom 12. polufinalu Vimbldona igrati protiv Italijana Janika Sinera, koji je ranije danas savladao Rusa Romana Safiulina 6:4, 3:6, 6:2, 6:2.

Italijan je osmi igrač na ATP listi, a dva puta je u karijeri igrao protiv srpskog tenisera. Đoković je 2021. na Mastersu u Monte Karlu slavio 6:4, 6:2, a srpski teniser je prošle godine u četvrtfinalu Vimbldona posle velike borbe pobedio Sinera 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2. Đoković i Rubljov su sigurno ušli u večerašnji meč, a na početku prvog seta igralo se gem za gem.

Đoković u šestom gemu pri vođstvu od 3:2 nije iskoristio tri brejk lopte. Rubljov je u devetom gemu napravio brejk, a onda je na svoj servis stigao do 6:4 i 1:0 u setovima. Đoković je u drugom gemu drugog seta napravio brejk, a onda je srpski teniser sprečio Rubljova da uzvrati ribrejkom. Đoković je briljirao do kraja drugog seta, koji je na kraju dobio rezultatom 6:1.

Rubljov je poveo 1:0 na startu trećeg seta, a onda u drugom gemu nije iskoristio dve brejk lopte. Đoković je sigurnim servisima uspeo da izjednači na 1:1, a onda je napravio brejk u petom gemu. Srpski teniser je u desetom gemu pri vođstvu od 5:4 servirao za pobedu. Gem je trajao 15 minuta, Đoković je spasao tri brejk lopte, a onda je iskoristio petu set loptu i stigao do vođstva od 2:1. Srpski teniser je u trećem gemu četvrtog seta napravio brejk.

Đoković je u nastavku meča sigurnom igrom došao do 6:3 i zasluženog plasmana u polufinale Vimbldona. Đoković brani titulu u Vimbldonu. Preostala dva četvrtfinala Vimbldona biće odigrana sutra, a sastaće se Danil Medvedev (Rusija) – Kristofer Jubanks (SAD) i Karlos Alkaraz (Španija) – Holger Rune (Danska). Vimbldon se igra za nagradni fond od 44,7 miliona funti.

Novak Đoković izjednačio rekord Rodžera Federera po broju grend slem polufinala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjednačio je večeras rekord Švajcarca Rodžera Federera po broju grend slem polufinala.

Đoković je večeras u četvrtfinalu Vimblona pobedio Rusa Andreja Rubljova i stigao do svog 46. grend slem polufinala koliko ima i Federer, koji se penzionisao prošle godine.

Na trećem mestu se nalazi Španac Rafael Nadal, koji ima 38. grend slem polufinala. Srpski teniser će na Ju-Es openu imati priliku da stigne do 47. grend slem polufinala i da se osami na prvom mestu. Ju-Es open biće održan od 28. avgusta do 10. septembra. Đoković će u polufinalu Vimbldona igrati protiv Italijana Janika Sinera.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

kina

SRBIJA I KINA: Raste prijateljstvo

Predsednik Vučić o saradnji između dve države Autor : Bilten.rs , Izvor : Mediji Foto: Shuttrestock Predsednik Srbije Aleksandar Vučić…