Podeli vest

U Vladi Crne Gore počeo je sastanak lidera stranaka koje podržavaju manjinsku vladu Dritana Abazovića, a tema razgovora je potpisivanje Temeljnog ugovora

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

CRNA GORA PARLAMENT
Foto: Shutterstock

U Vladi Crne Gore počeo je sastanak lidera stranaka koje podržavaju manjinsku vladu Dritana Abazovića, a tema razgovora je potpisivanje Temeljnog ugovora države sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Deo podgoričkih medija spekuliše da će tema razgovora biti i opstanak manjinske vlade.

Pored Abazovića na sastanku su i lideri DPS i SDP, Milo Ðukanović i Raško Konjević, potpredsednik vlade iz SNP Vladimir Joković i ministar za ljudska i manjinska prava Fatmir Ðeka.

Sastanak je sazvan dan nakon što je premijer Abazović u Tivtu izjavio da će se o Temeljnom ugovoru danas izjasniti vladina komisija za politički sistem kojom predsedava ministar Konjević, a da će sutra biti na dnevnom redu vlade.

Abazović je rekao juče i da će uraditi sve što je najavio i obećao, pozvao ministre da budu konstruktivni i da ne vrše pritiske i poručio da neće pasti pod uticaj, kako je naveo, “grupici ekstremista u redovima vlade”.

On je direktno prozvao ministra odbrane Raška Konjevića i ministra spoljnih poslova ranka Krivokapića iz SDP, koja se najoštrije protivi potpisivanju Temeljnog ugovora sa SPC u verziji teksta koji je usaglašen sa SPC i koji je vlada objavila na svom sajtu 28. juna.

Konjević je Abazaviću odgovorio na Tviteru da je bolje biti “ekstremista” nego “izdajnik”.

Podgoričke Vijesti pišu da Ðukanovićev DPS i Socijaldemokratska partija (SDP) razmatraju da uskrate podršku vladi, ukoliko Abazović ostane pri stavu da izvršna vlast sutra odlučuje o usvajanju Temeljnog ugovora sa SPC.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: