Podeli vest

Ilon Mask je prošle godine dobio blizance sa Šivon Zilis, direktorkom njegove kompanije za veštačku inteligenciju Neuralink

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ELON MUSK
FOTO: Shutterstock

Ilon Mask je prošle godine dobio blizance sa Šivon Zilis, direktorkom njegove kompanije za veštačku inteligenciju Neuralink, pokazuju novi sudski dokumenti, prenosi Gardijan.

Mask, koji se otvoreno zalagao za povećanje nataliteta, sada ima devetoro dece, navodi britanski list.

U aprilu su Mask (51) i Zilis (36) podneli zahtev za promenu imena blizanaca, kako bi “imali prezime svog oca i sadržali prezime majke kao deo srednjeg imena”, što je u maju odobrio sudija u Ostinu u Teksasu.

Blizanci su rođeni nedeljama pre nego što su Mask i Kler Baučer, muzičarka koja nastupa kao Grajms, dobili drugo dete preko surogata u decembru, izvestio je Biznis Insajder.

Zilis je rođena u Kanadi, a diplomirala je ekonomiju i filozofiju 2008. na Jejlu, gde je bila i golman u ženskom hokejaškom timu.

Radila je u IBM-u, a kasnije u Blumberg Beta, fondu rizičnog kapitala.

Smatra se zvezdom u usponu u svetu veštačke inteligencije i uvrštena je na Forbsovu listu 30 ispod 30 godina.

Mask je najbogatija osoba na svetu, sa procenjenim bogatstvom od oko 220 milijardi dolara.

Ove godine je najavio planove za kupovinu Tvitera za 44 milijarde dolara, iako je dogovor odložen zbog onoga što je izvršni direktor Tesle opisao kao nekoliko nerešenih stvari, navodi Gardijan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: