Podeli vest

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritran Abazović poželeo je danas uspeh učesnicima pregovora o formiranju nove parlamentarne većine koja će stati iza nove Vlade Crne Gore i poručio da navija da se što pre dođe do nekog dogovora.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

abazović
Foto: Shutterstock

“Navijam da se što pre dođe do nekog dogovora. Lično sam mislio da će to ići i malo brže jer su takve bile i najave, ali evo završi se i jul mesec…. Želim im puno uspeha”, prokomentariuosao je odlazeći premijer i predsednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović današnji početak konsultacija predsednika države Jakova Milatovića sa predstavnicima parlemetnarnih stranaka o određivanju mandatara za sastav nove Vlade. Očekuje se da nakon tih razgovora Milatović i formalno mandat za sastav nove Vlade poveri svom stranačkom kolegi i nosiocu izborne liste Pokret Evropa sad Milojku Spajiću koji je najavio da u novu Vladu sigurno neće pozvati DPS i negove koalicione partnere, ali ni Abazovićev GP URA. Komentarišući početak razgovora stranačkih prvaka sa Milatovićem i tempo formiranja nove Vlade, Abazović je u Tivtu novinarima kazao da “građani nemaju razloga da brinu što se tiče servisa države”.

“Mislim da tu neće biti nikakvih problema. Mi se zaista trudimo da sve funkcioniše kako treba. Želim im puno uspeha. To je jedini komentar”, istakao je Abazović.

Ministar zdravlja u odlazećoj Vladi i potpredsednik SNP-a Dragoslav Šćekić je u vezi formiranja nove parlamentarne većine i nove Vlade kazao je da je tek nedavno bio prvi formalni razgovor na tu temu, a da se do sada neformalno pričalo i da je u tome u ime ove partije učestvovao predsednik SNP-a i potpredsednik odlazeće Vlade Vladimir Joković.

“U principu, namera je da se stvori jedna većina koja će biti odgovorna jer znate da u narednom peridu treba da se donesu neke vrlo ozbilnje odluke po džavu i funkcionisanje našeg sistema. Ja očekujem da bude ona većina koja će biti sigurna i stabilna, kako bi mogli u tom pravcu da se ponašamo”, kazao je Ščekić

. Dodao je da to kako će pregovori dalje teći ne zavisi samo od SNP-a već od “mnogo subjekata”.

“Zavisi i od pojedinaca i pojediih subjekata koji su u okviru nekih velikih koalicija. Evo, razgovori će pokazati kakav je ishod svega toga”, zaključio je Šćekić koji nije detaljnije komentarsao ko bi sve mogli biti konstituenti nove parlamentarne većine i Vlade, pišu podgoričke Vijesti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: