Podeli vest

Abazović je nakon današnjeg razgovora sa patrijarhom Porfirijem, između ostalog, istakao da bi svi trebalo da pošalju poruku mira

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ABAZOVIĆ
FOTO TANJUG/RADE PRELIC/

Abazović je nakon današnjeg razgovora sa patrijarhom Porfirijem rekao da je da su procedure oko usaglašavanja teksta Temeljnog ugovora završene na nivou radnih grupa u Crnoj Gori i da će se one sada nastaviti na vladi i u okviru SPC.

Kako je naveo kada sve bude gotovo sporazum će biti potpisan u Crnoj Gori u terminu koji bude dogovoren.

“Ako sve prođe u dobrom duhu i kako treba pitanje Temeljnog ugovora će da bude rešeno na najbolji način uz poštovanje SPC i države Crnoj Gori koja je sekularna”, rekao je Abazović.

Izrazio je zahvalnost poglavaru SPC na konstruktivnom sastanku i naglasio da mu je uvek zadovoljstvo da sa njim razmeni mišljenja.

Mislim da svi treba da idemo sa porukama mira, to je budućnost, regija je probala sve osim pomirenja i saradnje, izjavio je crnogoriski premijer.

“Put gde su svi nezadovljni gde su tendencije podela i tenzija to nije put za bilo koje društvo.Poštovati ustav, međunarodno pravo i sekularnost države Crne Gore je put kome težimo”, poručio je Abazović uz napomenu da svako treba da radi svoj posao u domenu onoga što predviđa zakon.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: