Podeli vest

Selaković se sastao sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija Terezom Ribeiro i naglasio da Srbija ispunjava akcioni plan

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SELAKOVIĆ OEBS
FOTO: TANJUG/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa predstavnicom OEBS-a za slobodu medija Terezom Ribeiro, poručivši da Srbija pridaje veliki značaj pitanju slobode medija i saradnji sa predstavnikom OEBS-a za ovu oblast.

Selaković je informisao sagovornicu da naša vlada ulaže velike napore u primeni Akcionog plana za sprovođenje Strategije razvoja sistema javnog informisanja za period 2020-2025. godine i da će se dalje izmene i dopune medijskih zakona u skladu sa Akcionim planom, nastaviti nakon formiranja Vlade Srbije.

Pitanje vladavine prava i demokratskih sloboda biće visoko na agendi i buduće vlade, rekao je Selaković.

S tim u vezi, Selaković je naveo da u izradi ovih dokumenata, kao i u njihovom sprovođenju, Srbija dobija značajnu ekspertsku pomoć OEBS-a, naročito istakavši da je Misija OEBS-a u Srbiji aktivno učestvovala u izradi Medijske strategije i Akcionog plana, a da sada, u svojstvu posmatrača, učestvuje u radu Radne grupe za praćenje sprovođenja Akcionog plana za sprovođenje Medijske strategije, kao i u radu Radne grupe Vlade za bezbednost i zaštitu novinara.

Kada je reč o Radnoj grupi za bezbednost i zaštitu novinara, ministar je preneo da ona, između ostalog, ima zadatak da podigne efikasnost reagovanja u slučajevima napada na novinare, i naglasio da je predsednica Vlade uložila mnogo energije i kredibiliteta u ovu temu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: