Podeli vest

Propala berza kriptovaluta FTX povratila je više od pet milijardi dolara imovine, saopštio je danas advokat firme. Međutim, američkom stečajnom sudu je u sredu rečeno da obim gubitaka mušterija još nije poznat, preneo je “BBC”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

KRIPTO BERZA
Foto: Pixabay

Tužilaštvo je optužlilo bivšeg izvršnog direktora FTX Sema Benkmena-Frajda da je upravljao “istorijskom” prevarom koja je možda koštala investitore, mušterije i zajmodavce milijarde dolara. Bankman-Frajd je rekao da nije kriv po optužbama da je prevario investitore.

“Povratili smo više od pet milijardi dolara gotovine, likvidne kriptovalute i likvidnih investicionih hartija od vrednosti”, rekao je advokat FTX Endi Ditrih sudiji američkog stečajnog suda.

Ditrih je rekao da vraćena sredstva ne uključuju imovinu koju je zaplenila Komisija za hartije od vrednosti Bahama, gde je bilo sedište FTX i gde je Bankman-Frajded živeo u vreme hapšenja, u decembru, pre nego što je izručen SAD.

Njega američko pravosuđe tereti da je počinio “jednu od najvećih finansijskih prevara u istoriji SAD”.

FTX, koji je pre godinu dana bio procenjen na 32 milijarde dolara, podneo je zahtev za zaštitu od bankrota 11. novembra. Američki savezni tužioci optužili su Bankman-Frajd da je zloupotrebio sredstva klijenata FTX.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: