Podeli vest

Tajna služba je završila istragu o maloj vrećici kokaina pronađenoj u Beloj kući i nije uspela da identifikuje osumnjičenog, preneo je danas Si-En-En, pozivajući se na dvojicu izvora upoznatih sa istragom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Zvaničnici su pregledali zapisnike o posetiocima Bele kuće i snimke nadzornih kamera, na kojima se vidi stotine pojedinaca koji su boravili u Zapadnom krilu Bele kuće u danima koji su prethodili otkriću kesice sa kokainom, i nisu mogli da identifikuju osumnjičenog, rekao je jedan od izvora.

Istražitelji takođe nisu mogli da identifikuju konkretan trenutak ili dan kada je kesica ostavljena u kabini Zapadnog krila, blizu ulaza na donjem nivou gde je otkrivena.

Ranije je objavljeno da je kesica sa kokainom pronađena u kabini u blizini ulaza u prizemlje Zapadnog krila kroz koje posetioci Bele kuće prolaze sa osobljem na putu do drugih prostorija.

Od posetilaca koji ulaze u Zapadno krilo u obilaske, traži se da ostave telefone u kasetama u kabinama koje takođe može da koristi osoblje koje ne može da unese svoje telefone, ili u objekat sa osetljivim pregradama, gde se rukuje poverljivim materijalima. Portparolka Bele Kuće Karin Žan Pjer prošle nedelje je poručila da će istraga ”doći do kraja”.

Predsednik SAD Džozef Bajden ranije je izjavio da smatra da je “neverovatno važno” da Tajna služba utvrdi kako je ta supstanca dospela tamo, izjavila je danas portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

“Predsednik smatra da je neverovatno važno da se situacija ispita do kraja”, rekla je Žan-Pjer, prenosi AP.

U vreme pronalaska kokaina, Bajden nije bio u Beloj kući, već se nalazio u Kemp Dejvidu sa članovima svoje porodice tokom prazničnog vikenda uoči Dana nezavisnosti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: