Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno pripremno ročište, pred početak suđenja Darku Šariću i ostalim optuženim pripadnicima njegove organizovane kriminalne grupe. Na ročištu deo advokata je imao uvodna izlaganja koja će biti nastavljena i sutra, posle čega će i okrivljeni učiniti isto.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šarić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Kako Tanjug saznaje, danas je advokat Veljko Delibašić, branilac policajaca Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića, predložio sudu da zatvori suđenje za javnost, jer će oni odavati državne i službene tajne.

Tražio je i da sud pošalje zahtev MUP, BIA i Vladi Srbije da Stojanovića i Radovanovića oslobodi dužnosti čuvanja državne i službene tajne, kako bi mogli da iznesu odbranu.

Ostali branioci su osporavali komunikaciju sa aplikacije “Skaj”.

Pripremno ročište biće nastavljeno sutra. Šarić i ostali optuženi su, na nekom od prethodih ročišta, negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Optuženi advokat Dejan Lazarević se nalazi u kućnom pritvoru, pošto mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor 17. februara i odredio mu zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu).

Sa slobode se brane i Danilo Odović i Aleksandar Bošnjaković.

Pored Šarića i Lazarevića, još 13 osoba optuženo je, između ostalog, za teško ubistvo.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa (suđenje), kojem će javnost moći da prisustvuje, a okrivljeni će detaljno moći da iznesu svoju odbranu. Pored Šarića i Lazarevića optuženi su i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović, Milan Vučinić, Arsa Šarić i Duško Šarić.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je, kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok-saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumcarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspeli, Šarić je, kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika.

Tužilaštvo grupu tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavlјanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavlјivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: