Podeli vest

Neotvoreni Ajfon prve generacije biće ponuđen danas na aukciji u SAD, a očekuje se da će biti prodat za više od 50.000 dolara, preneo je danas Gardijan.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

aukcija
Foto: Pixabay

Neotvoreni Ajfon prve generacije biće ponuđen danas na aukciji u SAD, a očekuje se da će biti prodat za više od 50.000 dolara, preneo je danas Gardijan.

Telefon je proizveden 2007. godine, ima kameru od dva megapiksela i skladišni prostor od osam gigabajta.

Tatu umetnica Karen Grin dobila je taj telefon 2007. na poklon od novog poslodavca, ali kako je već imala novi mobilni telefon, a Ajfon nije bio kompatibilan sa njenom tadašnjom mobilnom mrežom, ona ga je neotpakovanog ostavila na polici, ”umotanog u flanelsku pidžamu”, navodi Gardijan.

Nakon što je u oktobru čula da je drugi primerak neotvorenog Ajfona prve generacije iz 2007. prodat na aukciji za gotovo 40.000 dolara, ona je kontaktirala aukcijsku kuću LCG Aukcije, koja je tada vodila prodaju.

”Dobili smo pozive od mnogih, ali oko 99 odsto njih nije imalo pravu stvar. Međutim, Karen zaista poseduje jedinstven primerak”, rekao je osnivač LCG Aukcija Mark Montero.

Grin je navela da se odlučila na prodaju Ajfona u ovom trenutku kako bi sakupila novac za otvaranje novog studija za tetovaže u Nju Džersiju.

LCG Aukcije procenila je Ajfon Grinove na ”više od 50,000 dolara”, a aukcija se otvara danas i završava se 19. februara.

Prva generacija Ajfona koštala je 499 dolara ako se radilo o modelima sa četiri gigabajta interne memorije, ili 599 dolara za modele sa memorijom od osam gigabajta.

”Telefon sa ekranom osetljivim na dodir kombinuje pristup internetu i Ajpod muziku sa ugrađenom digitalnom kamerom od 2 megapiksela i aplikacijom za reprodukciju video snimaka”, objavio je tada Gardijan.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: