Podeli vest

Nakon što je Smit tokom dodele Oskara ošamario voditelja Krisa Roka, zabranjeno mu je učešće, u narednih deset godina, u svim događajima Akademije

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vil smit
Foto: Shutterstock

Odbor američke Akademije za film odlučio je danas da zabrani glumcu Vilu Smitu učešće na svim događajima u organizaciji akademije, uključujući dodelu Oskara, u narednih 10 godina.

Kako je saopštila Akademija, ta odluka je doneta nakon što je Smit tokom ovogodišnje ceremonije dodele najvećih filmskih nagrada Akademije ošamario voditelja Krisa Roka.

U saopštenju se ističe da je 94. ceremonija dodele Oskara trebalo da bude “proslava brojnih pojedinaca u filmskoj zajednici koji su odradili neverovatan posao u prethodnoj godini”, ali da su ti momenti pali u senku “neprihvatljivog i štetnog ponašanja Vila Smita”, prenosi Rojters.

Vil Smit se 1. aprila povukao iz članstva američke Akademije za film, pošto je na dodeli Oskara ošamario komičara Krisa Roka. Smit je saopštio da će prihvatiti i druge sanckije koje Akademija bude uvela zbog tog incidenta.

Smit se tokom dodele oskara, 27. marta, popeo na binu i ošamario Krisa Roka, zbog njegove šale na račun Smitove supruge Džejde Pinket Smit, koja je obrijana do glave jer pati od alopecije.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: