Podeli vest

Opozicija je podnela više od 350 prigovora koji se odnose na beogradske izbore

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

gik
FOTO TANJUG/ BEOINFO/ARHIVA

Gradska izborna komisija (GIK) će na sednici u subotu kasno posle podne odlučivati o više od 350 prigovora na beogradskim izborima, koje je podnela opozicija.

Predsednik GIK-a Zoran Lukić rekao je na sednici kasno noćas da je komisija primila više od 350 prigovora, koji se odnose na to da nisu tačni ili dobro formulisani rezultati koje su birački odbori utvrdili i u kojima se predlaže poništavanje glasanja na tim mestima.

„Moj predlog će biti, s obzirom na obimnost prigovora i njihovu suštinu koja zahteva uvid u izborni materijal, da se donese odluka da se sve vreće sa izbornim materijalom otvore, sa glasačkih mesta na koja se prigovori odnose, a da tome prisustvuju predstavnici svih lista“, rekao je Lukić za Tanjug.

I da na taj način utvrdimo šta je tačno, a šta nije tačno, dodao je Lukić.

On je na sednici, održanoj kasno noćas, rekao da s obzirom da postoji sumnja u izborni materijal i u ono što su radili birački odbori, mora da se odluči da se otvore sve vreće.

Sednica je zakazana za 18 sati, a kako GIK ima rok do subote u 20 sati da odluči o prigovorima, taj rok će, odlukom da se otvaraju džakovi sa glasovima, biti produžen.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: