Akcije američkog proizvođača električnih automobila Tesla skočile su za sedam odsto nakon što je njen izvršni direktor Ilon Mask objavio na platformi Iks (Tviter) da su akcionari spremni da mu odobre rekordnu isplatu od 56 milijardi dolara.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Ebrahim Noroozi (STF)

On je dodao da su akcionari saglasni i sa njegovim planom da se firma preregistruje iz američke savezne države Delaver u Teksas, prenosi CNBC.

“Trenutni rezultati pokazuju da je velika većina saglasna sa obe odluke. Hvala vam na podršci”, napisao je Mask i objavio slike relevantnih grafikona.

Sud u američkoj saveznoj državi Delaver presudio je krajem januara da je kompanija Tesla 2018. godine nepravedno isplatila 56 milijardi dolara svom izvršnom direktoru Ilonu Masku, navodeći da je u pitanju “neshvatljiva suma” koja je nepoštena prema akcionarima, preneo je Teh kranč.

Sudija Ketlin Mekormik je tada navela da kompanija Tesla i Maskovi advokati nisu mogli da dokažu da su akcionari imali sve dostupne informacije prilikom glasanja, i da je Mask imao “snažne veze” sa osobama koje su bila zadužene da pregovaraju u ime Tesle.

Prema tadašnjoj presudi, akcionari Tesle su morali da ponovo izglasaju nagradu za Maska, a on sam je dodao i glasanje o preregistraciji kompanije iz Delavera u Teksas.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: