Podeli vest

Vučić nakon uspešne vojne vežbe za medije govorio o dogovoru sa Erdoganom, vojnoj spremnosti i ekonomskoj stabilnosti

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras na Pasuljanskim livadama, nakon uspešno završene združene taktičke vežbe Vojske Srbije sa bojevim gađanjem “Vatreni štit 2022” na kojoj je prvi put prikazano dejstvo protivoklopnih raketa “kornet”, da je srpska vojska sada snažnija i najavio nabavku borbenih bespilotnih letelica “barajktar” od Turske.

“Tražio sam u razgovoru od pre dva dana od predsednika Turske Erdogana barjaktare i dobio obećanje da ćemo preko reda moći da ih kupimo i uvrstimo u oružje Vojske Srbije”, rekao je Vučić.

U utorak ili sredu predstavljanje najmoćnijeg oružja

Predsednik Srbije najavio je večeras da će u utorak ili sredu biti predstavljeno novo naoružanje, koje će biti do sada najmoćnije oružje koje će Srbija imati.

Vučić je to rekao posle vojne vežbe na Pasuljanskim livadama odgovarajući na novinarsko pitanje da li je u pitanju kineska transportna avijacija.

Vojska Srbije pravi korake najvećeg napretka u regionu

“Vojska Srbije pravi korake najvećeg napretka u regionu”, ocenio je večeras Aleksandar Vučić.

On je u izjavi novinarima nakon uspešno završene združene taktičke vežbe Vojske Srbije sa bojevim gađanjem “Vatreni štit 2022” kazao da Srbija nema za cilj da bilo kome preti, ali gleda da na moderan način uvek bude u stanju da odvrati svakoga.

Srbija se ponaša časno, da sačuvamo ponos, ali i život zemlje

Predsednik Vučić poručio je večeras da se Srbija u aktuelnoj ukrajinskoj krizi ponaša moralno i časno, u skladu sa normama međunarodnog prava, čuva dostojanstvo svog naroda, ali i budućnost zemlje.

Na pitanje da prokomentariše reakciju Moskve na to što je Srbija glasala za suspenziju Rusije u Savetu UN za ljudska prava, Vučić je rekao da se naslušao priča kako su on ili Orban počinili neku izdaju, a da svako ko je fer, ističe, sa lakoćom može da zaključi da se Srbija ponaša u skladu sa normama međunarodnog javnog prava, moralno časno, principijelno i odgovorno.

Sledi kontrola državnih skladišta robnih rezervi

Aleksandar Vučić najavio je večeras kontrole državnih skladišta robnih rezervi, nakon što su otkrivene krađe u slučaju robe koja je „držana“ kod privatnika.

Govoreći o svim izazovima sa kojima se država suočava, Vučić je podsetio da je u robnim rezervama koje su skladištene kod privatnika, otkrivena krađa, odnosno da nema robe za koju se mislimo da je ima, poput merkantilne pšenice, kukuruza.

Važno je snažiti sebe, čuvati mir i stabilnost

“Za Srbiju je veoma važno da snaži sebe ekonomski, čuva stabilnost i mir”, naglasio je večeras predsednik Srbije.

On je nakon vojne vežbe na Pasuljanskim livadama rekao da se večeras moglo videti da bi malo ko voleo da se nađe na strani neprijatelja.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: