Podeli vest

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je večeras da su rezultati lokalnih izbora u Beogradu, Novom Sadu i Nišu pokazali da postoji velika volja jednog broja ljudi da dođe do promena.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

MIROSLAV ALEKSIC
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ARHIVA

“Na osnovu 50 odsto obrađenih rezultata na nivou grada Beograda, Srpska napredna stranka u ovom trenutku ima 49 odsto, lista Sava Manojlovića 18,44 odsto, lista Biramo Beograd 14 odsto, lista doktora Nestorovića osam odsto i više nikog nema preko cenzusa”, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, što se tiče izbora za Skupštinu opštine Vračar, u ovom trenutku njihova lista vodi sa 42,19 odsto, a lista Aleksandra Vučića – Vračar sutra ima 37,2 odsto, dok su još dve liste na oko četiri odsto: Vračar Vračarcima i Zeleni prokret Vračara.

Govoreći o izborima za Skupštinu opštine Savski Venac, Aleksić je rekao da je, na osnovu 45 odsto obrađenih rezultata podjednak rezultat liste Aleksandra Vučića i Biramo Beograd od oko 42 odsto.

“Što se tiče liste za Skupštinu opštine Novi Beograd, u ovom trenutku lista vlasti ima 45 odsto, lista Save Manojlovića 26, Biramo Novi Beograd 17 odsto. U zbiru, takođe izjednačeni Sava Manojlović i naša lista sa vlašću”, rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, izvesno je da će sa listom Marka Bastaća formirati vlast na Starom gradu. Govoreći o Nišu, Aleksić je rekao, da prema njihovim podacima, po 30 mandata ima vlast i opozicija, a da će jedan mandat Ruske stranke presuditi ko će formirati vlast.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: